Wednesday, April 30, 2014

For Inspis Challenge

I take first time part to Inspis challenge.
The challenge was to use this design in the card:
/ Ensi kertaa mukana Inspis-haasteessa! Alla kortin luonnos:



I made card for Mother's Day which is 11th of May in Finland.
/ Valmistauduin jo äitienpäivään tämän kortin myötä. :)


Friday, April 25, 2014

11 kohdan haaste Vilimarikalta

Tällä kertaa teen poikkeuksen, ja kirjoitan suomeksi.
/ This time I'll write only in Finnish. I got a question challenge from Vilimarika and it would be time taking to translate all this.

Vilimarika heitti 11 kohdan haasteen, jossa saa sekä vastata, paljastaa että kysyä. :) Tykkäsin ideasta, joten lähdin mukaan! Hoidinkin eilen ahkerasti työnhaut ja kuvitustyön, joten nyt voin rauhassa vastailla. Tämän blogin puolella en ole vielä tällaisia haasteita tehnytkään.

Haaste:

    Kerro 11 paljastusta itsestäsi.
    Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
    Keksi 11 kysymystä haastetuille.
    Valitse 11 bloggaajaa, joilla on mielellään alle 200 lukijaa/seuraajaa.
    Kerro ketkä olet haastanut ja linkitä heidät.
    Ei takaisin haastamista! 

Omat vastaukseni Vilimarikan kysymyksiin:

1. Oletko saanut ystäviä tai kavereita blogisi ansiosta? Tavanneetkin heidän kanssaan?
Yhdessä askartelutapaamisessa olen käynyt pari vuotta sitten, mutta muutoin en ole tavannut blogin kautta ketään. Mielenkiintoisia tuttavuuksia toki on syntynyt, ja mielelläni tapaisinkin muita askartelijoita ja muutenkin tutustuisin ihmisiin. :)

2. Mikä painaa mieltäsi?
Se, että minä ja kumppanini olemme juuri nyt työtä vailla, on melko vaikeaa. Onneksi ehdin itse työskennellä pari vuotta ja kerätä työssäoloviikkoja, joten tilanne on parempi, kuin juuri valmistuneena ollessani. Olen aika hyvin sopeutunutkin tulojen muuttumiseen (kuten rivien välistä huomannee, vastaan meillä talouden pyörittämisestä).

3. Mitä et kertoisi blogissa tai facebookissa tms nettiyhteisössä?
En normaalisti kerro somessa intiimejä asioita, kuten ryppyjä ihmissuhteissa, kaverieni huolia, tms. Myöskään työpaikan työyhteisöä koskevat asiat eivät mielestäni kuulu julkiseen keskusteluun. Eli pääperiaatteena yritän olla tuottamatta pahaa mieltä kellekään.

4. Riiteletkö puolisosi kanssa facebookissa julkisesti? Tai vastaavasti kavereittesi kanssa?
Olen perusluonteeltani rauhaarakastava ja koetan viimeiseen asti selvittää ongelmat muutoin kuin riitelemällä. Ajatus julkisesta välien selvittelystä nostaa siis niskavillat pystyyn. Julkinen sanaharkka on myös minusta epäkohteliasta, koska samalla voi kipata sivullisten niskaan pahaa mieltä, jota he eivät varmasti toivo. :-/

5. Mikä sinua kaduttaa vieläkin, edes vähäsen?
Asiat, joita ei saa tekemättömiksi, kuten se, että nuorempana loukkasin erotilanteessa poikaystävää.

6. Mikä oli rakkautta ensi silmäyksellä? Saitko sen?
Tanssiharrastukseni, itämainen tanssi, taisi olla rakkautta ensi kerrasta! Jouduin kyllä puolustelemaan harrastuksen aloittamista silloiselle mustasukkaiselle kumppanille, mutta pidin pääni. :)
Vuosi sitten löysin tanssista uuden, ihanan tyylisuunnan, jossa on mukavasti haastetta ja mahdollisuus kehittyä! <3

7. Miten toivoisit bloggaamisesi tai blogisi muuttuvan seuraavien vuosien aikana?
Minulla taitaa olla muutosprosessi juuri menossa, koska yritän blogata kahdella kielellä. Toivoisin, että bloggaamiseni olisi aiempaa vastavuoroisempaa, joten yritän vierailla muiden blogeissa aina ehtiessäni.

8. Mikä ilahduttaisi sinua juuri nyt kaikista eniten? Jokin arkinen asia tai pikkuinen asia kenties?
Kaikista eniten… Toivoisin, että aika poskiontelohuuhteluun kolahtaisi postiluukusta vihdoinkin.

9. Mistä löydät voimaa jaksaa, kun elämä potkaisee päähän?
Sisältäni. Iloitsen kauniiden asioiden kohtaamisesta (esim. luonnossa), ja mieltä painaviin ongelmiin saan pohdiskelemalla uusia näkökulmia, jotka auttavat asennoitumaan eri tavoin. Toissapäivänä painotin itselleni, että vaikka pyrkisi kuinka hienoihin tavoitteisiin, ei ole järkeä matkata niitä kohti hakkaamalla päätänsä seinään jatkuvasti. Pidemmän päälle ei loppupalkintokaan palkitse, jos uupuu matkalla.

10. Mikä yksi ainoa kosmetiikkatuote/meikki (Ei pesutarvikkeet) lähtisi mukaasi reissuun, jos et muutakaan saisi kuin sen yhden?
Se olisi nyt kovassa käytössä oleva kynsiä kovettava Maybellinen lakka. Talven aikana kynteni alkoivat liuskoittua minkä kerkesivät.

11. Kelle lähettäisit terkut juuri nyt, miksi ja millaiset?
Eräälle lapsuuden ystävälleni, jota olen muistellut. Kiittäisin iloisista kesistä ja yhteisistä hetkistä. :)


Paljastukseni:

Heh, onneksi nämä 11 kohtaa voi valita! ^_^

1. Haluaisin muuttaa kaupungin laitamille, jotta voisin olla aavistuksen lähempänä luontoa. Nykyisen kotini sijainti keskusta-alueella on muuten hyvä, mutta lähimmät puisto- ja virkistysalueet ovat kasvistoltaan aika karuja ja yksipuolisia.

2. En ole koskaan matkustanut lentokoneella. Tilanne tulee tosin muuttumaan ensi kuussa, ja valokuviakin laitan tänne blogiin. Paikka olkoon yllätys vielä… ;)

3. Olen ollut aikuisena tyytyväinen vartaloni kurveihin, koska ne ovat mielestäni oikeilla paikoilla, vaikka paino muuttuu.

4. Minua harmittaa, etten voi ottaa astmani takia lemmikkiä pieneen asuntoomme. :-/

5. Inhosin pienenä puuroa, koska sen rakenne on epämääräinen ja tuntuma limainen.

6. Pidän fantasia-aiheisista elokuvista, kirjoista ja sarjoista, mutta tällä hetkellä pyörivän kotimaisen Nymfit-sarjan teennäinen dialogi tuskastuttaa minua.

7. Täällä harrastusblogin puolella otan rennosti kieliopin suhteen, mutta työn puolesta vahtaan pilkun paikkaa ja kirjoitusvirheitä haukkana.

8. Minulla ei ole koskaan ollut lyhyitä hiuksia (aina vähintään olkapäille), mikä johtunee siitä, että en jaksa nhädä vaivaa hiustenlaittoon.

9. Olen nykyään melko usein huolissani yhteiskunnan kehityssuunnasta, jossa yhteisestä hyvästä rokotetaan, eikä säästäessä katsota muutamaa vuotta kauemmas.

10. Suomalaisista taiteilijoista ihailen muun muassa Ville Vallgrenia, joka teki upeita veistoksia.

11. Olen aina nähnyt paljon unia, ja mielikuvitukseni tuntuu olevan öisin vauhdikkaimmillaan. Rentoudunkin nukkuessa aika tehokkaasti. :D


Kysymykset haastamilleni henkilöille:

1. Milloin olet aloittanut bloggaamisen?
2. Mistä mieluiten bloggaat?
3. Mikä mieleisin askarteluvälineesi?
4. Miten joku on ilahduttanut sinua viime aikoina?
5. Mitä haluaisit oppia?
6. Luetko usein kirjoja? (aivan millaisia vain, romaaneista tietokirjoihin)
7. Mikä kirja on tehnyt sinuun vaikutuksen?
8. Missä haluaisit asua?
9. Missä et missään nimessä asuisi?
10. Miten rentoudut parhaiten?
11. Mitä toivot tulevalta kesältä?

Haastan seuraavat bloggaajat:
 Maca / Olennaista
Sirkkis / Sirkkiksen korttipakka
Jipe / ATC Kuvajaisia
Aino / Sinitaivas
Loreal Blondi / Loreal kortteilee
Tuire / Half Way Storage
Sanna / Sanna Saksija
Seija / Seikun sovellukset
Laura / Lauran kortit

Haasteeseen osanottaminen on, luonnollisesti, vapaaehtoista. Toivottavasti kysymykseni inspiroivat! :)

Wednesday, April 16, 2014

Easter Greeting Card

Here's a sample of Easter greetings I made this year. Tested doing bows with a fork and it worked nicely. :) The card was very easy to make - I just drew a model for eggs and copied the outlines to patterned papers. This was an easy way to make use of small bits of paper! ;-)


Pääsiäisterveiset lähtivät tänä vuonna tämän näköisinä. Kokeilin ensimmäistä kertaa rusettien tekoa haarukka apuna, ja se toimi hyvin. Kananmunia varten tein mallin, jolla kopioin ääriviivat kuviopapereille. Tämä oli muuten kätevä tapa käyttää paperipakkauksista tulleet pienet palaset. ;-)

ATC about Easter

Hi! I have had less energy than usual last days due to a flu. I guess Spring time has its ups and downs... It is certainly a plus that I managed to get an inspiration for Lace and powder -blog's challenge "Easter". The Easter time is something I look forward to, because we are going to spend few days with our friends and just relax. :)

/ Heippa! Vaikka flunssaisuus on vaivannut, sain aikaan ATC-kortin Pitsiä ja puuteria -haasteeseen. Aiheenahan on pääsiäinen. Itse asiassa odottelen kovasti pääsiäisviikonloppua, koska näemme silloin kavereita ja otamme ihan rennosti. :)


Hope you have a relaxing Easter time as well!

Thursday, April 10, 2014

Art Journaling - Third Page

The third page of my art journal looks quite finished!
/ Kolmas sivu tämänvuotisessa art journalissani on kovin valmiin näköinen. :)


I'm glad the watercolour splashes on the background are still somewhat visible. Completed the page with some glimmer mist and stamping with perfect medium and perfect pearls.
/Taustan vesiväritäplitys ei onneksi kadonnut kokonaan viimeistelyssä. Leimailin kuvioita perfect mediumilla ja mineraalijauheella, ja sumuttelin kimallesumutteella nuo tekstikorostukset.



Monday, April 7, 2014

A Spread for Love Songs

Last weekend I got inspired by latest It's All About Vintage -challenge.

The theme of 65th challenge is Music.

At first I gathered materials for a card. Then I happened to find two music-themed pictures I have been keeping safe. They gave me an idea to add a new spread for my scrap/deco book. Some songs have a way to move you and find a place in your heart. Especially love songs tend to do that. That is why this spread fits in greatly with other pages, showing things I love.



/ Viikonloppuna sain yllättävän inspiraation, kun vierailin It's All About Vintage -haasteen sivuilla. Teemana on nyt musiikki.

Löysin korttitarpeita etsiessäni huolella säästämäni musiikkiaiheiset vintage-kuvat. En ole halunnut luopua niistä, ja siksi ne ovat odottaneet oikeaa käyttötarkoitusta. Onneksi muistin kuvia katsellessani scrappays/deco-vihkon, jota olen tehnyt itselleni. Siinä on kaksi aukeamaa aiheista, jotka ovat minulle läheisiä. Koska monet musiikkikappaleet ovat nekin löytäneet tiensä sisimpääni, sopi tämäkin teema mukaan decoon.

Here's one of my favourite love songs from Sting:

Friday, April 4, 2014

A Birthday Surprise From Finland

Recently I sent a surprise present for my close friend who lives abroad. It's not so long ago when she left there but knowing she misses Finland gave me an idea how to cheer her up.
/ Hiljattain lähetin ylläripaketin pitkäaikaiselle ystävälleni, joka asuu ulkomailla. Hän ei ole asunut vielä pitkään siellä, mutta kaipaa kotimaataan. Aiheesta keskustellessamme sain ajatuksen, kuinka lähettää palan Suomea synttärilahjaksi.

The solution was a talented acquaintance of mine. She makes cute and personal jewellery which I have bought few for myself, like my favourite owl earrings. :) There are also cup cakes, doughnuts and other fun stuff. (Her new web page is purppurapuu.omasivu.fi, and more works you see from Facebook.)
/ Mieleeni tuli lahjakas tuttavani, joka tekee ihanan söpöjä ja persoonallisia koruja. Lempparikorvakoruni, nuo pöllöt, ovat hänen tekemiään. Ideani Suomi-teemaiseksi koruksi taisi kuitenkin saada kimmokkeen niistä ruoka-aiheisista koruista. joita hänellä on Facebookissa esillä. (Purppura Puulla on myös uudet kotisivut, joilta myös löytyy kaikenlaista kaunista.)


So I ordered a personalized necklace for my friend. I think Elisa did terrific job with it with lifelike rye breads and bright wooden pearls!
/ Kaulakorun tilasinkin siis erillisenä työnä, ja Elisa työsti heittämistäni ajatuksista upean kokonaisuuden, pienine ruisleipineen ja pirteine puuhelmineen. :)


I completed the gift by making the greeting card on the background. There I used watercolour drops for watery effect. The fairy and dragonfly stamps fit there perfectly I think. :)
/ Taustalla näkyvä kortti onkin sitten omaa käsialaani. Halusin jatkaa itsetehtyä tunnelmaa, ja käytin vesivärejä taustan luomiseen. Keiju/vedenhenki ja sudenkorentoleimat istuivat kivasti vedelliseen kokonaisuuteen.

Well, this about time to get off the computer. we have sunny Friday here! :) Have a lovely weekend!
/ Nyt taitaisi olla aika lähteä koneen äärestä auringonpaisteeseen. :) Mukavaa viikonloppua!

Thursday, April 3, 2014

Crunchy Oatmeal Bites With Cheese

We eat a lot bread in our tiny household - a breakfast is not the same without it. These oatmeal bites with cheese I came up with years ago when a lack of bread happened. I think the original recipe was much more simple - and boring. So I changes few things. My favourite ingredient oatmeal gave them a nice structure.

I'm not sure what should I call them in English... They are salty, but being so crunchy, they don't resemble typical bread. I'd be glad to hear your suggestion!


Anyway if you are onto salty delights these quick bites could make your day!
Yesterday I tried out some honey on them instead of marmalade. Delightful!

Ingredients for 12 pieces:
300 ml. oatmeal
200 ml. wheat flour
2 teaspoons baking powder
200 ml. shredded cheese
250 ml. milk
50 ml. butter, softened
2 tablespoon syrup or honey
1 teaspoon (herb)salt

Add if you feel like it:
2 teaspoons oregano
1 crushed garlic clove

First mix oatmeal, flour and baking powder together. Then use microwave to soften the butter. Add all ingredients together and mix the dough thoroughly. Heat oven to 225 Celsius degrees (which should be 437 Fahrenheit according to this Measurement Converter). Use a table spoon to lift individual chunks on baking paper. The diameter is around 2,5 inches.The ones I made did not spread much so they could be placed closely together. Bake in oven for 14 minutes.



Meillä syödään paljon leipää, vaikka syöjiä on vain kaksi. Joinain aamuina viimeiset viipaleet ovat oudosti kadonneet nukkuessa. Pelastuksena ovat nämä juustoiset kaurateeleivät. Ne eivät tarvitse aikaa kohotakseen, joten valmistaminen on kaiken kaikkiaan nopeaa. Alkuperäinen resepti ei ollut muistaakseni kovinkaan maukas, joten vaihdoin osan jauhoista kaurahiutaleisiin, nappasin juustoraastetta mukaan ja heitin muitakin lemppariaineksiani joukkoon! :)

Ainekset (12 kpl)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl voisulaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl (yrtti)suolaa

halutessasi myös:
2 tl oreganoa
1 valkosipulinkynsi

Kuivat ainekset sekoitetaan aluksi keskenään. Tämän jälkeen lisätään loput aineet ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikina voi olla löysähkö. Leivinpaperille nostellaan pyöreähköjä leipäsiä. Nämä kohosivat todella vähän, joten ne voi laittaa melko lähekkäin. Paista 225-asteisessa uunissa 14 minuuttia. Annoin ulkopinnan kypsyä paikoin ruskeaksi, ja lopputulos oli mukavan rapsakka.


Kaurateeleivät olivat lämpimänä parhaimmillaan. Itse lisäsin päälle aavistuksen juoksevaa hunajaa, maiskis! :)

Wednesday, April 2, 2014

Papercraftwood Gets Bilingual!

I think it is about time to make some changes into my blogging. I'm about to combine the two blogs I have been updating. Last two years have taught me a lot about blogging. First of all I truly like this hobby! Blogging here in English has definitely been worth my time!

However, my Finnish blog, Mustetahroja sormissa, has been in troubles. The blog platform Vuodatus had major problems (like loosing a lot of images) two years ago. That drove away many Finnish bloggers and still affects the rate of my visitors. Most craft bloggers use Blogger now. And one cannot follow a blog of Vuodatus just by clicking and joining, if she is a Blogger user. So after long thinking I have decided to let go of that nuisance.


For anyone reading this blog these news are good! I'll be writing more, going to widen the perceptive and be more active! :) My goal is to write bilingual posts every time I have something to present here.

Tomorrow I'll start with some crunchy oatmeal buns...

---

Kevään myötä ilmassa pyöriikin muutoksen ituja! Siirryn bloggaamaan täällä kahdella kielellä huomisesta alkaen. Pitkään harkinnassa ollut muutos johtuu siitä, että kyllästyin taiteilemaan kahden blogin välillä. Ei ole helppoa luopua ensimmäisestä blogistani Vuodatuksessa, mutta haluaisin kovasti aktiivisempaa vuorovaikutusta muiden kotimaisten askartelubloggaajien kanssa. Bloggerin ja Vuodatuksen välinen kuilu turhaan eristää vanhan blogini muusta blogistaniasta.

Toivotankin siis tervetulleeksi kaikki uudet lukijat! Oletpa sitten vanha tuttu tai uppo-outo, olet tervetullut lukemaan blogiani. Myös aihemaailma laajenee pikku hiljaa, ja uskon, että täällä on pian entistä mukavampaa vierailla. :)

Huomenna odotettavissa onkin rapsakoita kaurateeleipiä...

See you soon!

Tuesday, April 1, 2014

29 Faces 2014 #28 & #29

Long time no see! My last entry is probably a month ago and I feel almost guilty for it! ;) Been busy doing all kinds of stuff, starting by seeking new job, seeing friends and going through a Spring cleaning in home...

On International Women's Day my 28th painting got ready.
The name of this piece is "It Comes Down".


The last, 29th face I struggled to get done. After getting other projects ready I finally found my inspiration. The flirtatious songs I listened tonight definitely had an impact on her look:

So there you go, all 29 faces for 29 Faces challenge of February 2014! :) Glad to have them all here!